2016. július 31., vasárnap

Szünet

08. 01., hétfő - 08. 08., hétfő
Ui.: A Kívánság bejegyzés sajnos nem készült el, sűrűbb volt a hétvége, mint amire számítottunk.

2016. július 28., csütörtök

Film #2 - Fogadom

Bonjour!
Bocsánat, már tegnap ki akartam tenni, de a vihar miatt nem volt net este, így csak gépen tudtam elmenteni a bejegyzést. Rendhagyóan csütörtökön kerül ki egy szerdai bejegyzés, de nálam az ilyesmi néha megszokott.:D

Előszó
A Twice as hot című könyv bemutatása alkalmával már említettem, hogy a történetről egy film jutott eszembe. Nos, ez az. A Fogadomban is szerepet kap az emlékezetkiesés, ráadásul imádom, úgyhogy ezer örömmel néztem meg ismét a filmet! 

2016. július 27., szerda

Chocolate book tag

Bonjour!
Mára két bejegyzést tervezek, úgyhogy jövök egy film értékeléssel is. Köszönöm a kattintásokat és a 13 feliratkozót! ♥

Előszó
Ismét egy könyves kihívással érkeztem, amelyet most Zsazsitól kaptam, a Haszontalan macska mesék írójától. A bejegyzését itt érhetitek el, hátha valakit érdekel az ő csokiválasztéka is! 

2016. július 24., vasárnap

Kívánság #2 - On Sai - Calderon, avagy hullajelölt kerestetik

Bonjour!
Nos, itt is van a következő kívánság. Nagy valószínűséggel ma kiteszem a STTIVU-ra a játékot, mivel már csak pár kattintás választ el a 20.000-től. Akit érdekel, az figyelje az oldalt! :)

Előszó
On Saitól még tavaly olvastam először, emlékszem, soha nem hallottam meg, ha valaki szólt hozzám vagy csak köszönt a buszon, annyira belemerültem! Nem vagyok oda a sci-fiért, de ez valahogy mégis a szívemhez nőtt. Egyébként is szerettem volna erről írni, azonban így, hogy Zsazsi kérte, írjak róla, rögtön átírtam a kívánságokhoz. Úgyhogy jövőhét vasárnap jön a második része, aztán írok Susan Ee: Angelfall sorozatáról. Az más kérdés, hogy a harmadik kötetet még nem olvastam, úgyhogy bele kell húzni!
Az értékelés a fönt látható napon került ki először, azonban a blog indulása óta változtak a bejegyzéseim. Így az átírt verzió 2018. január 28-tól olvasható.

2016. július 18., hétfő

Ismerd meg! #3 - Marni Bates

Bonjour!
Nos, itt is van a mai második bejegyzés, de még mindig nem hagylak békén titeket, mert annyira fel vagyok pörögve, és annyi időm van ma, hogy hozok egy értékelést is! ♥

Előszó
Marni Bates könyveibe azonnal beleszerettem. Egyszerű szerelmes történetek, amik feldobják az ember napjait. Az ő könyvei szerettették meg velem a LOL könyveket, amikre azóta is vadászok. Az más kérdés, hogy vannak más kötetek, amik jobban érdekelnek, amik más miatt pörgetik fel a könyvmolyokat. Mindenesetre, ha rossz kedve van az embernek, ezek mindig feldobják!

Népdalos book tag

Bonjour!
Megérkeztem a következő bejegyzéssel, de ma még számíthattok egyre, hiszen hétfő van, ami Ismerd meg!-et jelent! :3

Előszó
Oké, soha nem csináltam még ilyet, hacsak az a 30+1 nem számít annak. Na mindegy. Szóval, Ciara érdeme, hogy ez a bejegyzés most létrejön. Ő küldte (?) nekem ezt a feladatsort -vegyétek úgy, hogy képbe vagyok és tök profin bevezetem-, illetve ő is hozta létre ezt az egészet.

2016. július 17., vasárnap

Fogjunk össze! bloggerkihívás

Bonjour!
Eljött az első kezdeményezés ideje, úgyhogy nem is húzom az időt, elmondom miről van szó!

Előszó
Az Emlékbuborék oldalán található a poszt, itt csak az oldalra tudtok menni, majd a bejegyzésben lévő kép juttat titeket a 'lényeg'. Lényegében egy bejegyzést kell csak írnod, amelyet ezen a napon minden résztvevő közzétesz, ezzel kifejezve összetartását. Szerintem ez egy nagyon jó ötlet, így most én is beállok a sorba, és bepötyögök nektek valami mondhatni lényegeset.

2016. július 11., hétfő

Ismerd meg! #2 - Stephen King

Bonjour!
Hát itt majdnem ott felejtettem a blabla szöveget, miközben mindenhol átírtam!:D Most már tényleg jó olvasást:D

Előszó
Stephen Kinget is egy olvasó választotta, illetve kérte, legyen róla bejegyzés. Ő az a személy, akiért anya oda meg vissza van, szinte az összes könyve ott csücsül a polcokon, így nekem onnan már csak le kellett írnom.:D A poén az, hogy karnyújtásnyira vannak tőlem a történetei, de valahogy sosem vonzott, hogy neki is álljak valamelyiknek.

2016. július 10., vasárnap

Kívánság #1 - Meg Rosoff - Majd újra lesz nyár...

Bonjour!
Köszönöm, hogy a 12 feliratkozóm nem döntött úgy, hogy most lelépnek, illetve a kattintásokat is köszönöm! ♥


Előszó
Ez az első kívánság, mind a blog, mind a könyvek tekintetében, ráadásul a kérője nem volt túl jó véleménnyel róla, így kíváncsi lettem. Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy egy harmadik világháborúban játszódó sztori hogy lehet annyira borzalmas. Így hát érdeklődve álltam neki, most pedig itt is a bejegyzés!

2016. július 8., péntek

Sorozat #2 - Shadowhunters [1-3. évad]

Bonjour!
Igazából nem terveztem mára bejegyzést, mert nem fogok tudni minden pénteken sorozatos értékelést hozni. De megláttam, hogy már 12 feliratkozónál és 1150 oldalmegjelenítésnél tartunk, úgyhogy muszáj volt! :3 ♥

Előszó
Mivel a könyveket nem olvastam, ezért nem is tudnám összehasonlítani őket. Viszont az a helyzet, hogy nem is akarom. Úgy hallottam, hogy sok helyen eltértek a kötetektől, szóval úgy tekintek rá, mint egy önálló történetre.
Az értékelés a fönt látható napon került ki először, azonban a blog indulása óta változtak a bejegyzéseim. Így az átírt verzió 2019. -tl olvasható.

2016. július 7., csütörtök

Cassandra Clare - A hercegnő

Bonjour!
Hát nem átléptük a 1000 oldalmegjelenítést? *.* Hát de! Méghozzá 77 kattintással! ♥ Ráadásul a legutóbbi bejelentkezés óta már 11 rendszeres olvasóm van! ♥♥♥


Előszó
Azt hiszem, az egyik legjobb karácsony volt, amikor megkaptam ezt a gyönyörűséget. Talán két éve csorgattam már rá a nyálamat, mikor végre megkaptam, természetesen kibontás után azonnal beleolvastam. Úgy három óra múlva már neki is álltam olvasni, nem sokkal éjfél után pedig végeztem is vele! ♥
Az értékelés a fönt látható napon került ki először, azonban a blog indulása óta változtak a bejegyzéseim. Így az átírt verzió 2018. augusztus 18-tól olvasható. 

2016. július 6., szerda

Film #1 - Bíborhegy

Bonjour!
Íme, itt is van az első filmes bejegyzés, amin szintén gondolkodnom kellett, de majd az előszóban kitérek erre. Most szeretném megköszönni a 919 oldalmegjelenítést és a továbbra is meglévő 8 feliratkozómat! :3 ♥

Előszó
A választással már megint gondban voltam, hiszen első filmet kellett választanom, nem tudtam, mi legyen. Amik először eszembe jutottak, azt szinte mindenki ismerte, a Marvel filmek senkinek nem lennének újdonságok. De aztán eszembe jutott az én drága Tomom és meg is lett, hogy a Bíborhegyről írjak véleményt!

2016. július 4., hétfő

Ismerd meg! #1 - Jennifer Lynn Armentrout

Bonjour!
Nagyon köszönöm, hogy itt vagytok és így fel tudtok pörgetni, hogy jó legyen a kezdés! Igyekszem hozni a bejegyzéseket, na meg olvashatóra csinálni!:D

Előszó
Nagyon sokat gondolkoztam, hogy vajon ki legyen az első alanyunk, végül Jennifer mellett döntöttem. Az egyik kedvenc íróm, még nagyon az 'Olvassunk, mert az jó' szakaszom elején ismertem meg a műveit egy barátnőmnek hála, így hát most én mutatom be nektek.

2016. július 3., vasárnap

Cassandra Clare - A herceg

Bonjour!
Sajnos nem tudtam ma hozni Meg Rosoff könyvéről az értékelést, mert minden összejött, úgyhogy nem értem a végére. De egy hét múlva már hozom is, becsszó! Köszönöm a 8 feliratkozót, illetve a 770 oldalmegjelenítést! ♥ Igyekszem ma még hozni a STTIVU-ra a kritikát, de lehet, kicsit későn kerül ki!


Előszó
A trilógia ezen része sokkal több titkot és izgalmat nyújt, érzékelni lehet, hogy hamarosan itt a végjáték. Ezt a könyvet pdf-ben olvastam el először, mivel rengeteget kellett várnom a könyvre, azóta pedig talán egyszer fogtam a kezemben, amikor végig is olvastam egy nap alatt újra. Nagyon szép a borítója, és tudom, hogy Jem van rajta, akit úgyahogy szeretek, mégis a másik kettő az igazi számomra!
Az értékelés a fönt látható napon került ki először, azonban a blog indulása óta változtak a bejegyzéseim. Így az átírt verzió 2018. augusztus 18-tól olvasható. 

2016. július 1., péntek

Ha szól a csengő... #1

Bonjour!
Komolyan nem tudom mit mondjak! Tegnap nyitottam, de már van 6 feliratkozóm, 600 megtekintés! Csak ma 190-en nyitottátok meg az oldalt, ami ennyi idővel a nyitás után... Huh, köszönöm, drágáim! ♥♥♥

Előszó
Nem igazán terveztem ilyen bejegyzéseket, de megérkezett néhány könyv, amit rendeltünk, úgyhogy gondoltam megmutatom őket. Természetesen ritkán lesznek ilyen bejegyzések, főleg ünnepekkor, de számíthattok idővel ezekről egy értékelésre!

Sorozat #1 - Lucifer [1. évad]

Bonjour!
Hű, már túl vagyunk a 400 oldalmegjelenítésen, illetve van négy feliratkozóm és eszméletlenül hálás vagyok, amiért ilyen tempóban változnak az adatok! ♥

Előszó
A tévében láttam, hogy reklámozzák, azonnal megtetszett az előzetese és gondoltam miért ne? Vágjunk bele! A poén az, hogy én elkezdtem, anya látott belőle egy részletet, úgyhogy ő is nézni akarta, végül pedig már az egész család látta és imádja!