2016. december 29., csütörtök

Susan Ee - A vég napjai

Bonjour!
Őszinte leszek. Ezt a bejegyzést előbb megírtam, mint a második kötetét, mert azt is ma akartam megírni, de annyira durva volt a könyv, hogy nem hagyott más választást

Előszó
Most szeretnék visszabújni a takaró alá, és addig ott maradni, néma csöndben, amíg ezt fel nem dolgozom. Azt hiszem, sokkot kaptam. Ez... Ez egyszerűen fantasztikus volt és ezer örömmel adnék magasabb pontszámot, ha lehetne! FIGYELEM! Mindig kerül a bejegyzésekbe spoiler, azonban itt olyan mértékben, hogy talán elrontaná az olvasás élményét. Tehát csak akkor folytasd, ha felkészültél a sokkra és ezután is képes leszel elolvasni. Mert ez egy kihagyhatatlan könyv. És egy kihagyhatatlan trilógia. Ó, és lehetséges, hogy egy csöppet túlzásba estem az idézeteknél... :3

Kívánság #5 - Susan Ee - Túlélők világa

Bonjour!
Annyira ráhangolódtam már a harmadik kötetre, hogy hirtelen eszembe se jutott, mégis mit olvastam ebben a könyvben. Na jó, egy kicsit azért túlzok, mert nagyjából emlékszem, de még mindig a Vég napjai hatása alatt vagyok.

Előszó
Még mindig emlékszem, mennyire vártam a folytatást, és amikor kölcsönkaptam, eleinte csak a borítójában gyönyörködtem! Aztán ahogy nekiálltam, szinte levegőt sem mertem venni, nehogy lelassítson! Hihetetlenül jó folytatás volt, és nagyszerű felvezetője egy pokolian jó befejező kötetnek.

2016. december 28., szerda

Stephanie Perkins - Lola és a szomszéd srác

Bonjour!
Tudom, tudom! Nagyon régen újraolvastam már és még csak most hozom az értékelést. Nem untatok senkit azzal, miért késtem, az okot úgyis tudjátok, mostanában minden bejegyzésben ez szerepel.


Előszó
Miután elolvastam az Anna és a francia csókot, többször is láttam ezt a könyvet, de egyszer sem vettem rá magam, hogy elolvassam. Láttam, hogy azonos az író, de nem törődtem vele, egyszerűen nem vonzott és inkább a felvételire koncentráltam. Pedig ajánlották. Nem is kevesen. Aztán feljöttem molyra, megnézni pár idézetet, hogy rávegyem magam. És bumm! Rájöttem, hogy minek a folytatása, és már olvastam is.

2016. december 24., szombat

Sherlock tag

Bonjour!
Azért valami kerüljön már ki, ha egyszer itt beszélek a karácsonyról és a bejegyzésekről. Szóval előszedtem egy kész bejegyzést és nos... Boldog karácsonyt ismét! :3

Előszó
Szintén az Illúzióromboló oldalán láttam ezt, de mivel ott nincs meg az utolsó kérdés, ezért keresni kezdtem. Találtam egy angol oldalt, ahol kérdések vannak, úgyhogy gondoltam onnan hozom a kérdéseket, mellé írva a vélt fordítást. Így ha valamit rosszul fordítanék, a jobb angolos, aki szeretné elvinni, az korrigálni tudja.

Boldog Karácsonyt!

Bonjour!
Tudom, régen került ki bejegyzés, őszintén szólva nem így terveztem. Azonban karácsony alkalmából szerettem volna több értékelést is feltölteni, amire majd két ünnep között sor is kerül. Ha majd végre itthon vagyok. Nem is húzom tovább senki idejét, mert gondolom mindenki vagy éppen ebédhez készül vagy még mindig nagyban gyártja a lakoma fogásait. Úgyhogy csak boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! És hé! Ez a blog első karácsonya! 

2016. december 6., kedd

Stephanie Perkins - Anna és a francia csók

Bonjour!
Bár az oldalsávban nem volt látható, nagyon is kiolvastam egy újabb könyvet, mivel eléggé nagy szünetek voltak mostanában. Szóval már hoztam is nektek. :3


Előszó
Meg nem mondom, mikor olvastam először ezt a könyvet, most pedig újraolvastam, mert úgy néz ki, ez a tanév az újraolvasások éve... És annyira örülök, hogy nekiálltam! Nem csak egy fantasztikus könyvet, történetet követtem nyomon egy tökéletes írónő munkáját, még rá is jöttem valami. Benne van Isla! Isla! Emberek, ugye nem csak én vagyok annyira nyomorult, hogy amikor megláttam a harmadik kötet borítóját, halvány lila gőzöm se volt, hogy Isla benne van ebbe a könyvben?! Pedig tényleg! Most pedig csak meredek a harmadik könyv fülszövegére, mert tudom, kivel jön össze és basszus! Miért olvastam el már most?

2016. december 4., vasárnap

Marni Bates - Gyilkos a vonal végén

Bonjour!
Jó nagy kihagyás után, meghoztam a legújabb értékelést. Ha minden igaz, most van mivel motiválnom, hogy alvás helyett olvassak buszon, úgyhogy jönnek sorba a kötetek!

Előszó
Marni Bates könyvei eddig egytől eddig lenyűgöztek, ez viszont… Számomra hatalmas csalódás volt. Rendben, aláírom, voltak érdekes, illetve izgalmas részek. De összességében én többet vártam ettől a könyvtől és Marnitól. Mindjárt ki is fejtem, azonban előtte jöjjenek a szokásos adatok.

Karácsonyi tag

Bonjour!
Eredetileg múlt vasárnap, az első gyertyagyújtáskor akartam hozni a bejegyzést, de szokás szerint csúsztam mindennel és nem volt időm. Úgyhogy most itt vagyok és a második gyújtást kihasználva, ki is teszem!

Előszó
Az Illúzióromboló oldalán láttam meg ezt a taget, és azonnal megtetszett, mivel őrülten szeretem a Karácsonyt! Szóval azonnal leültem a gép elé és pötyögni kezdtem a kérdéseket, illetve válaszokat, mert hát emberek! Mindjárt itt a Karácsony! ♥