2019. augusztus 30., péntek

Sorozat #12 - Ajánló

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy megint eltelt egy hónap, egyszerűen összefolynak a napok, és sosem jutok oda a géphez. De szerencsére lassan kezdődik a suli, úgyhogy végre ismét képben leszek.

Előszó
Rengeteg olyan sorozat van, amit már végignéztem minimum egyszer, és annyira megszerettem, hogy meg akartam veletek osztani. Viszont ezek annyira a szívemhez nőttek, hogy biztos, hogy tele lenne nyáladzással és az égig magasztalnám. Éppen ezért, inkább csak nagyon röviden beszélek róluk, így egy bejegyzésbe tömörítve, aztán szemezgessetek!


Agymenők [1-12. évad]
Unokabátyámmal hasonló az ízlésünk, így ő, anya, és én szoktunk ajánlgatni egymásnak filmeket és sorozatokat. Ezzel a sorozattal is így voltunk, és míg anya egész kitartóan nézte évekkel ezelőtt, nekem nem igazán volt kedvem hozzá, ráadásul ha hazaértem suliból, volt, hogy ő vasalás közben megnézett egy-két részt, úgyhogy eleve le voltam maradva. Viszont most, hogy elkezdődött az egyetem, rengeteget kell másolnom, és idegesített a csönd, hát elkezdtem félig nézni, félig hallgatni. Hihetetlen, hogy mennyire meg lehet szeretni a karaktereket, habár nem mondanám tökéletesnek a sorozatot. Főleg az elején nagyon zavart, hogy Penny lenézi Leonardot, és volt jó pár poén, ami szerintem elég sértő volt. De ahogy haladt a sorozat, és kezdtek elmosódni ezek a dolgok, egyre jobban élveztem a történetet. Érdekes karakterek, rengeteg hülye helyzettel, és bár mindenkinek furcsa személyisége van, mégis annyira összetartóak és jó barátok. Ha még nem láttad, mindenképp megér egy misét, mert szórakoztató, és a húsz perces részek nem is vesznek el sok időt. Plusz előny, hogy húsz perc alatt simán meg lehet enni a napszaknak megfelelő kaját, és ha véletlenül végeztél is az evéssel, akkor sem megy el háromnegyed vagy egy teljes órád, csak azért, mert be akarod fejezni az adott részt. Ami nálam nagy előny, nálatok meg kitudja. :D Mindenesetre ajánlom, még ha a kezdetekben kicsit idegesítő is.

Brooklyn 99 - Nem százas körzet [1-6. évad]
Na ez az, amiről hihetetlenül sokat áradoztam volna. Nem vicc, elkezdtem neki egy saját bejegyzést, de amikor elkezdtem újraolvasni, inkább feladtam, és rájöttem, hogy ezzel a verzióval jobban jártok. A magyar címet egyszerűen imádom, bárki is választotta, egy hatalmas piros pont neki! Ami magát a sorozatot illeti... Még általános iskolába jártam, amikor az első évadot adták a tévében. Őszintén, ma már egy kicsit gagyinak érzem azt az évadot, de akkor teljesen odavoltam érte. A másodikra viszonylag sokat kellett várni, aztán a tévében sem folytatódott, és úgy általánosságban összejöttek a dolgok. De aztán gimiben eszembe jutott, és azóta újra dúl a szerelem. A szereplők egyszerűen imádni valóak, és annyira vicces a sorozat, hogy nem lehet nem szeretni! Szerintem az egyik legjobb nyomozós sorozat, mert nem olyan véresen komoly, mint az összes többi. Közben megmutatja a rendőrök emberi oldalát, sokkal inkább, mint akármelyik másik. Egy fantasztikus csapat alakult ki, és még azt se lehet mondani, hogy rossz nyomozókat mutatna be a sorozat. Mert nem egy rész volt, ami kiemelte, mennyire jók, és pont ettől olyan jó. De most már tényleg befogom, mert megint elkezdtem égre földre dicsérni. Nagyon, nagyon ajánlom a sorozatot, de semmiképp ne az első évad alapján döntsetek, az még kis tutyimutyi, semmilyen a többi évadhoz képest! ♥
Ui.: Az előzetesért bocsánat! A második évadé nagyon rövid, a harmadik pedig már elárulja a második évad végén lévő függővéget. Úgyhogy muszáj volt ezt tennem a bejegyzésbe, ami nagyon fáj, mert Boyle-t nagyon, de nagyon leminősíti. Pedig egyáltalán nem ilyen szerencsétlen, és habár van egy kis Jake-mániája, nagyon jó rendőr.

Csernobil [1. évad]
Szerintem nagyon kevesen vannak, akik még nem hallottak erről a sorozatról. Rövid időn belül nagyon felkapott lett, és nem véletlenül. Egyszerűen fantasztikus lett, már nem is emlékszem, mikor álltam neki az első résznek, de már négyszer végignéztem a sorozatot. Bizonyos mértékig kell hozzá gyomor, mert mégis csak valós eseményeken alapszik, és gusztustalan, hogy milyen emberek vannak a világon. Ugyanakkor fantasztikus is, hogy milyen emberek vannak a világon! Hihetetlen, hogy mennyi ember áldozta fel magát azért, hogy milliók meneküljenek meg, ki tudva, hogy mi lesz a sorsa, ki nem. Elképesztő sorozat lett, minden tiszteletem azoké, akiknek benne van a munkája, mert nagyon, de nagyon nagyot alkottak! A színészek közül senkit nem ismertem, de biztos, hogy ezek után kattintok is rá egy filmre, vagy sorozatra, ha meglátom a nevüket. Kötelező megnézni ezt a minisorozatot, mert... mert az! Négyszer láttam, de még mindig nem találom a megfelelő szavakat. YouTube-on néha nézek reakció videókat, mert egyrészt így felelevenítem a sorozatot, másrészt érdekel, hogy mások hogyan reagáltak a kedvenc jeleneteimre. És a Csernobil kapcsán láttam, hogy rengetegen már az előzetes után azt mondták, hogy nekik ez sok. Nem tudom megítélni, hogy ki mennyit bír, de szerintem ne az előzetes alapján döntsetek. Nyilván próbálták már azzal is sokkolni az embereket, viszont szerintem az első rész a mérvadó. Bár én onnantól le sem álltam, két-három nap alatt le is daráltam elsőre, mert egyszerűen rácuppansz a képernyőre és le sem bírod venni róla a szemed, amíg fel nem villan a stáblista. Egy szóval a lényeg: NÉZZÉTEK! Megéri.

Harrow [1. évad]
Szintén egy olyan sorozat, amit tévénézés közben fedeztem fel. Nagyon kíváncsi voltam rá, és hál' istennek, pont jókor futottunk egymásba. Már túl a vizsgákon, de még a következő félév előtt voltam, munka sem volt, szóval jöhetett a semmittevés felsőfokon. Mindössze tíz részes, amit simán be is daráltam egy nap alatt. Nagyon izgalmas és érdekes volt, szerethető karakterekkel, és már a második részben megtudja a néző, hogy ki a gyilkos, szóval csak azt várjuk, mikor robban ki az egész. Pont elég volt a részek száma, szóval nem kezdi el az ember a falat kaparni, hogy ne húzzák már az időt. Mondjuk az évad végére már kezdett az agyamra menni egy bizonyos szereplő, és egyben már majdnem kezdtem csalódni. De aztán kaptunk egy gyönyörű befejezést, és egy hihetetlenül jó függővéget. Csak ajánlani tudom, komolyan!

In the Flesh [1-2. évad]
Hú, erre a sorozatra már alig emlékszem, de amikor néztem, akkor nagyon tetszett! Sajnos nagyon kevés rész van belőle, pedig történetileg tényleg egyedi. A legtöbb zombis film/sorozat mindig a menekülésről és a ne-zabáljanak-fel-életcélról szól. Itt viszont már véget ért ez az egész, kifejlesztették az ellenszert, és akiről tudni, hogy kicsoda, azt hazaszállítják. De ugyebár vannak olyanok, még családon belül is, akik ezt képtelenek elviselni, hogy az a bizonyos illető még inkább néz ki zombinak, mintsem embernek. Úgyhogy elég sok a nagyszájú, akik el akarják tüntetni ezeket a személyeket, ki szép szóval, ki durva módszerekkel. A mi főszereplőnk Kier, aki egy nagyon szimpatikus srác, és szerintem egy élmény volt a sorozat. A szereplők folyton változnak, mert ez az egész szituáció annyira bizarr, és új. Sajnos mindössze kilenc rész van, annak ellenére, hogy két évados, ráadásul elég érdekesen fejezeték be, úgyhogy nagyon jó lenne, ha kapna valamilyen lezárást. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem érdemes megnézni, és nem is vesz el sok időt senki életéből.

 Jessica Jones [1-2. évad]
Annyiszor akartam már egy bejegyzést írni erről, hogy össze sem tudom számolni! De annyira nehéz szavakba önteni, hogy mit is érzek vele kapcsolatban. Ez volt az első Marvel sorozat, amit komolyan elkezdtem nézni, ráadásul Doctor Who fan vagyok, így David Tennant jelenléte volt számomra minden! Szuper főgonosz volt, és Jessica is annyira más volt, annyira érdekes! Az első évadban azt se tudod, most ki vadászik kire, és komolyan egy érzelmi hullámvasút. Na nem egy Broadchurch-féle, de azért kitettek magukért a készítők. A második évad pedig megkoronázta ezt az egészet. Amennyire megvolt az összetartás az elsőben, itt annyira húztak szét a szereplők. Mindenki ment a feje után, és Trish, te jó isten, de utálom azt a nőt! Még, hogy legjobb testvér és barát. Mindig csak és kizárólag saját magával tudott törődni, ami itt annyira nyilvánvalóvá vált! De úgy általánosságban mindenkiről elmondható ez. Mindenki kizárt mindenkit, mindenki a megoldom-egyedül-hülyeséggel jött. Az évad végén meg csak néz az ember, hogy most mégis mi a jó isten történt itt??? Meglepő és fordulatos az egész sorozat, és ha kedvelitek az antihősöket, akkor kötelező!

Jóbarátok [1-10. évad]
El sem tudjátok képzelni, néha mennyire nehéz egy előzetest találni! Főleg magyarul. Még szerencse, hogy ezt a sorozatot kb. mindenki ismeri. Bevallom, én nagyon sokáig csak egy-egy részt láttam belőle, hiába ment a tévében évekig. Viszont az egyetemnek hála rengeteg időm lett, és az Agymenőkhöz hasonlóan ezt is végig néztem/hallgattam. Nem mondom, hogy tökéletes, mert egy-két szereplő időnként nagyon idegesítő tudott lenni. Ráadásul nem létezik, hogy valaki annyira ostoba legyen, mint Joey, arról nem is beszélve, hogy időnként pont az ellentettje látszódott. De ahhoz képest, hogy mennyire régi, nagyon, de nagyon jó! A humora pedig egyszerűen fantasztikus, és öröm volt nézni, komolyan. Sajnálom, hogy a film csak egy rajongó gonoszkodása volt, mert tényleg megnéztem volna, hol tartanak a szereplők. Habár a sorozat lezárása nagyon szép volt, úgyhogy így önmagában is tökéletes lenne. De nekem van az a mániám, hogyha valamelyik szereplő vagy történet a szívemhez nőtt, és megkaptuk a befejezést, akkor tudni akarom, hogyan végzik a legeslegvégén. Ami nem mindig olyan boldog, mint várná az ember. Na de kezdek elkalandozni. Ha még nem láttad a sorozatot, mindenképp ajánlom, soha nem késő végignézni!

Runaways [1. évad]
Az első évad nekem nagyon tetszett! Egy csapat fiatal, akik jóban voltak, de egy barátjuk halála miatt szétszéledtek, és képtelenek beszélni egymással. Aztán végül mégis sikerül egy helyen kikötniük, és akkor is mit látnak? Hogy a szüleik nem komplettek. A szereplők mind furák egy kicsit, de pont ezért szerethetőek. Ebben az évadban még annyira jó volt minden, izgalmas volt, sosem tudtad, hogy mi következik. Igaz, hogy a következőből még csak három részt láttam, de nekem eddig csalódás volt. Olyan semmilyennek éreztem a szereplőket, az időnkénti kirohanásaikat, meg úgy általában őket. Nagyon remélem, hogy ez változni fog, mert egyébként egy ígéretes sorozatnak tűnt.

Scrubs [1-9. évad]
Nem találtam előzetest, bocsánat!
Naaaagggyon sok orvosos sorozat van, viszont eddig ezzel az egyel találkoztam, amit 99%-ban a humorra koncentrál. Azért 1% marad a komoly dolgokra, mert igenis haltak meg benne betegek és a szereplők is vitáztak, vagy éppen meghaltak. Viszont teljesen más a világ, mint a többi orvosos sorozaté. Inkább a szereplők életét követjük végig, mintsem egy-egy esetet, de szerintem ez így van jól. A képen láthatóak a fontosabb szereplők. Fent, a bal szélső J.D., aki leginkább középpontban áll, és komolyan egy idióta, akit nagyon könnyű megszeretni. Mellette Turk, akivel legjobb barátok, és bár egy öreg házaspárra hasonlítanak, nem lehet nem szeretni Vanília és Csoki Macit. Jobb szélen Perry, akinek a figyelméért küzd J.D., a világ legbunkóbb orvosa, de nincs olyan, aki ne imádná! Ráadásul időnként megmutatta, hogy igenis egy jó ember. Alatta jobbra Carla, ő "csak" ápolónő, aki szintén a kórházban van már jó ideje, ő karolta fel J.D.-t azt első napon. Bob Kelso-féle emberrel még sosem találkoztam, de ahogy a sorozatban is mondták, huncut egy öreg, és fantasztikus igazgató. És ott van Elliot, a harmadik fontosabb rezidens. Az elején nagyon, nagyon sok türelem kell hozzá, de ahogy végre beletanul ebbe az egész világba, nagyon könnyű megkedvelni. És a Mindenes, aki imád mindenkit szívatni, leginkább J.D.-t! Szerintem az egyik legjobb sorozat, és ha az első pár rész után kedveled a szereplőket, akkor garantálom, hogy végignézed majd mind a 8+1 évadot! És igen, nekem 8+1, ugyanis ez az egyetlen hibája az egésznek. A nyolcadik évad végén kaptunk egy tökéletes lezárást, erre a kilencedik évadban már 4 évvel később vagyunk és láthattuk, hogy milyen az élet, de nem volt az igazi. Szerintem azt már nem kellett volna hozzátenni, így is megvolt az érzés, hogy az új rezidensek jönnek, mennek, az élet pedig megy tovább. Na de nem megyek ebbe bele, mert kezd túl hosszú lenni ez a rövid kis ajánló. Nézzétek! :D

Sherlock [1-4. évad]
Istenem, imádom! Már a Robert Downey Jr. és Jude Law-féle filmeket is nagyon szerettem, úgyhogy kíváncsian álltam neki ennek a sorozatnak. És ezerszer jobb! Félre ne értsetek, a két film is szuper, alig várom a harmadik részt. De ott csak két történetet ismertünk meg, ráadásul a többi szereplő nem is volt olyan érdekes. Itt viszont Benedict Cumberbatch és Martin Freeman csodás párost alkot -, bár hozzá kell tenni, hogy Watson lehetne tökösebb ebben a verzióban. De a lényeg, hogy itt a mellékszereplők is fantasztikusak! Andrew Scott a világ legjobb Moriatyja, Mark Gatiss pedig annyira arrogáns és imádni való, hogy az valami hihetetlen, sajnálom, hogy a filmekben nincs ilyen jó Mycroft. A többieket most nem sorolnám fel név szerint, de komolyan lenyűgözőek, arról nem is beszélve, hogy itt több üggyel találkozunk, amik után mindenki megnyalja mind a tíz ujját! Egyszerűen egy szuper sorozat, amit bűn lenne kihagyni! ♥

The Crown [1-2. évad]
Ritkán nézek történelmi filmet, vagy épp sorozatot, mert nem igazán kötnek le. Van egy két kivétel, ami viszont tényleg nagyon jó, mint például A király beszéde, vagy ez a sorozat itt. Az összes sorozatommal vagy végeztem, vagy éppen szünet volt, és kellett valami, amit nézhetek. Így hát a második kedvenc Dokim alapján választottam, és nem csalódtam! Matt Smith fantasztikus volt, mint Fülöp és Claire Foy is nagyon jó volt II. Erzsébetként! Ugyan még nincs kész a harmadik évad, de addig is bátran ajánlom, mert nagyon érdekes, illetve a harmadik évad már más lesz. Ugrunk egy kicsit az időben, és a teljesen szereplőgárdát leváltják. Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy milyen lesz Olivia Coleman vagy épp Helena Bonham Carter. Meg úgy összességében a sorozatra is! Eddig nagyon, nagyon jó volt, remélem, hogy tartani fogják a színvonalat. Én mindenesetre bátran ajánlom azoknak is, akik nem szeretik a történelmi sorozatokat, mert ettől függetlenül is érdekes. Mondjuk ha kíváncsi vagy, a wikipédia segítségével le tudod lőni a poénokat, de ezzel együtt is egy élmény.

Remélem, találtatok a kedvetekre valót,
Peetagey Smile

2 megjegyzés:

  1. Az In The Flesh nekem is hatalmas kedvenc - olyan rossz, hogy külső okok miatt elkaszálták - örülök, hogy neked is bejött ez a sorozat :)

    üdv, Zsazsi :3

    ui.: az Agymenők is szuper sorozat! Anyukámmal mindig megnézzük a tv-ben, ha épp rátalálunk - még úgy is, hogy egyszer tuti láttuk már az összes részt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát szia! :D
      Igen, nagy kár, mert tényleg volt benne fantázia. Kevés olyan zombis film/sorozat van, amiben nem csak agyatlan élőholtak, akiket ölni kell. És ez még azok közül is kiemelkedett.
      Én is anyával kezdtem el a tévében, de ő sosem szerette, szóval a közös nézés pár rész után véget is ért. :DD

      Törlés