2016. július 7., csütörtök

Cassandra Clare - A hercegnő

Bonjour!
Hát nem átléptük a 1000 oldalmegjelenítést? *.* Hát de! Méghozzá 77 kattintással! ♥ Ráadásul a legutóbbi bejelentkezés óta már 11 rendszeres olvasóm van! ♥♥♥


Előszó
Azt hiszem, az egyik legjobb karácsony volt, amikor megkaptam ezt a gyönyörűséget. Talán két éve csorgattam már rá a nyálamat, mikor végre megkaptam, természetesen kibontás után azonnal beleolvastam. Úgy három óra múlva már neki is álltam olvasni, nem sokkal éjfél után pedig végeztem is vele! ♥
Az értékelés a fönt látható napon került ki először, azonban a blog indulása óta változtak a bejegyzéseim. Így az átírt verzió 2018. augusztus 18-tól olvasható. 

Író: Cassandra Clare
Magyar cím: A hercegnő (Pokoli Szerkezetek 3.)
Eredeti cím: Clockwork Princess (The Infernal Devices 3.)

Fülszöveg
"Tessa Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek Mortmainhez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. Mortmainnek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét.
Tessára.
Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni Mortmaint, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt. Mert bár Jem eljegyezte a lányt, Will még mindig szerelmes belé.
Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait Mortmainhez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot, a nagy hatalmú konzul pedig kételkedik a veszély valódiságában. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok csapdában találják magukat, amikor Mortmain ráteszi a kezét a Jemet életben tartó orvosságra. Miközben legjobb barátja a halál kapujában van, Willnek mindent kockára kell tennie, hogy megmentse a lányt, akit mind a ketten szeretnek.
Hogy időt nyerjenek Will számára, Magnus Bane, a boszorkánymester és Henry Blackwell megalkotnak egy eszközt, ami segíthet Mortmain legyőzésében.
Miközben a többiek Tessa és az árnyvadászok jövőjének megmentésén munkálkodnak, a lány ráébred, hogy valódi természete példátlan hatalmat biztosít neki, így valójában egyedül ő húzhatja ki saját magát a csávából. De mit tehet egy magányos lány egy hadsereg ellen, még ha angyalok erejét is állíthatja csatasorba?"

Információk
 -

Borító
Ez a borító is nagyon szép, csak úgy, mint az elődjei! Imádom rajta Tessát, és bár ezen van a legkevesebb dolog, mégis a kedvencem a trilógiából. Bár lássuk be, az új kiadás egyszerűen gyönyörű, az rendesen fájdítja is a szívemet, de nem baj. Azon az tetszik, hogy nem látszódik Tessa arca, ráadásul ahogy ott ül ő is, ahogyan a többiek, csak még egységesebbé teszi. A színvilágról ne is beszéljünk, örülök, hogy meghagyták ezt a rózsaszíneset.

Történet
Ha véletlenül link nélkül is idetaláltál, akkor üdvözöllek! :D Éppen átírás alatt van a bejegyzés, a fentebb említett napon kerül ki a frissített változat. Addig is remélem, találsz más olvasnivalót. ;)
Idézetek
" – Azt hiszed, nem tudok harcolni. – A lány elhúzódott, és farkasszemet nézett Jemmel. – Mert lány vagyok.
 – Azért hiszem azt, hogy nem tudsz harcolni, mert menyasszonyi ruha van rajtad – felelte a fiú. – Ha ez vigasztal, szerintem ebben a cuccban Will sem tudna harcolni.
 – Talán nem – szúrta közbe a másik fiú, akinek olyan éles volt a hallása, mint egy denevéré. – Viszont világszép menyasszony lenne belőlem."

" – A drámához nagyon értek – felelte a fiú. – Ha nem árnyvadász lennék, fényes jövő állna előttem a színpadon. Nem kételkedem benne, hogy sikert aratnék."

"Spohie kelletlenül szakadt el a fiútól, felállt, és leporolta a ruháját. – Kérem, bocsásson meg, Mr. Lightwood... Vagyis bocsáss meg, Gideon, de el kell mennem meggyilkolni a szakácsot. Azonnal visszajövök."

Remélem, tetszett a bejegyzés,
Peetagey Smile

2 megjegyzés: