2016. július 6., szerda

Film #1 - Bíborhegy

Bonjour!
Íme, itt is van az első filmes bejegyzés, amin szintén gondolkodnom kellett, de majd az előszóban kitérek erre. Most szeretném megköszönni a 919 oldalmegjelenítést és a továbbra is meglévő 8 feliratkozómat! :3 ♥

Előszó
A választással már megint gondban voltam, hiszen első filmet kellett választanom, nem tudtam, mi legyen. Amik először eszembe jutottak, azt szinte mindenki ismerte, a Marvel filmek senkinek nem lennének újdonságok. De aztán eszembe jutott az én drága Tomom és meg is lett, hogy a Bíborhegyről írjak véleményt!


Leírás
"Egy családi tragédiát követően az ambiciózus írónő hányódik a gyerekkori barátja iránt érzett szerelem és egy rejtélyes idegen csábítása között. A múltja szellemei elől menekülve kiköt egy házban, amely lélegzik, vérzik és emlékezik."

Szereplők
     Dr. Alan McMichael - Charlie Hunnan
     Mrs. McMichael - Leslie Hope
     Edith Cushing - Sofia Wells és Mia Wasikowska [Kedvenc]
     Sir Thomas Sharpe - Tom Hiddleston [Kedvenc]
     Lady Lucille Sharpe - Jessica Chastain [Kedvenc]
     Holly - Burn Gorman
     Carter Cuhsing - Jim Beaver [Kedvenc]
     Eunice McMichael - Emily Coutts

Értékelés
Tisztázzuk, én úgy álltam neki este a nézésének, hogy azt hittem, valami vígjáték lesz, hiszen benne van Tom. Aztán jöttek a durvább részek, a film végeztével pedig rájöttem, hogy igazából horror kategóriába van sorolva, így utólag is meglepődtem. Na nem mintha nem vettem volna észre közbe. De meg kell mondanom, nagyon jó film. Végig érdekes, izgalmas és tud újat nyújtani a befejezés. Nem mondom, hogy baromi ijesztő, viszont evés közbe van, akinek elveheti az étvágyát néhány jelenet!:D Lényegében nagyon egyszerű a történet. Edith valóban őrlődik a két férfi között, azonban ez a szenvedés nem tart sokáig, egyértelmű, hogy Tomot választja. Csakhogy mikor főszereplőnk kicsi volt, egy szellem kísértette, és óva intette a Bíborhegytől. Amikor már összeházasodott Thomasszal, a férfi elviszi a családi házba, ami a Bíborhegyen áll, a lány pedig elkezd egy picit gyanakodni. Nagyon tetszett, hogy Thomas eleinte gyengéd érzelmeket táplál csak Edith iránt, aztán fokozatosan egyre jobba beleszeret. Voltak számomra gyomorforgató jelenetek, amik nem a vér és a kísértetek okoztak, sokkal inkább a szereplők. Lucille valami fantasztikus benne, Jessica eszméletlenül jól játszotta el, a befejezés pedig szerintem mindent vitt! Őszintén szólva nem nagyon tudok mit mondani anélkül, hogy elárulnék bármit is, szóval, aki kíváncsi rá, annak jó filmnézést! Akiket azonban érdekel spoileresen, az csak olvasson tovább!
Én Tom! ♥ Óóó, istenem, imádtam! ♥

*****

Spoileres tartalom
Tom és Jessica tökéletesen alakítják a kifinomult elmebetegeket, főleg a páros női tagja! Igen, tudom, ezt előbb már elmondtam, de egyszerűen tényleg baromi jó volt! A film elején megismerjük a kicsi Edithet, aki alig tud megélni abba a házba, a természetfeletti jelenségektől. Folyton figyelmeztetik a Bíborhegyre, de ezt igazándiból csak a vége felé ismerjük meg. A Sharpe családot azonban elég hamar, ugyanis már rögtön az elején megjelennek, Thomas pedig lenyűgözi Edithet. Egyre jobban egymásba szeretnek, miközben ott van Alan, aki szintén szeretne összejönni a lánnyal. Lucille-nak nem tetszik, hogy a testvére pont Edith-tel akar összejönni, próbálja megállítani a fiút, sikertelenül. Közben Carter, a főszereplő lánykánk apja rájön, hogy valami nem stimmel a testvérekkel és elűzi Thomast lánya mellől. Thomasnak nyilvánosan kellett megbántania a lányt, akit ezzel lelkileg összetör. Egy levélben megírja, hogy apja miatt volt mindez, Edith pedig természetesen megbocsát a férfinak. Már-már rendeződni látszik minden, amikor Cartert meggyilkolják, Edith ismét összeroppan és azonnal igent mond Thomas házassági ajánlatára. Összeköltöznek a családi házba, a Bíborhegyre, illetve Lucille is velük él. Alan is rájön, miféle emberek a Sharpe testvérek, próbálja értesíteni Edithet, akit közben a drága sógornője folyamatosan mérgez. Eközben a lány is különböző furcsa jelenségeket tapasztal, szellemek jelennek meg és hát igen, zaklatják őt. Az említett gyomorforgató jelenet, amikor kiderül, hogy a Sharpe testvérek az ágyban is élvezik egymás társaságát és amikor Lucille rájön, hogy Thomas már nem akar vele lenni, a kis édes gyilkosságot tervez. Edith lejut a pincébe, ahol szintén kísértetek vannak, rájön, hogy több feleség is megfordult ott, akik szintén meghaltak, ráadásul egy csecsemőt is megöltek ott. Ekkor jelenik meg Alan fehér ló helyett a havon, megpróbálja megmenteni a lányt, de azonnal meg is lövik. Lucille megöli a testvérét, amikor meg akarja védeni Edithet, majd a főszereplőnket okolja mindenért és őt is hidegre akarja tenni. A vége viszonylag boldog, már amennyire lehet, és tényleg elég jó sztori, szerintem érdemes megnézni.

Nagyon ajánlom,
xo Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése