2018. december 31., hétfő

Újévi fogadalmak book tag

Sziasztok!
Ismét itt az év vége, és mi lenne alkalmasabb az év lezárása, mint egy book tag?

Előszó
Oké, az igazság az, hogy még tavaly kellett volna kitöltenem, és tételírás helyett tök lelkesen papírra is vetettem az akkori válaszaimat. Ahha, tavasszal fel is tűnt, hogy a blogos mappámban ott van ez a cetli. Úgyhogy úgy döntöttem, megvárom ezt a napot, és megnézem, mi sikerült az akkori terveimből. Plusz, közben lehet, hogy kedvet kapok az ideihez is.



1. Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle.
Biztosan le voltam már fáradva, amikor erre írtam a választ, mert csupa olyat írtam, akitől már olvastam. Úgyhogy szerintem ezt a kérdést vegyük semmisnek, és jöjjön az idei válaszom. Már említettem, hogy volt egy listám az elolvasott könyvekről, és mikor elindult a blog, elkezdtem újraolvasni ezeket. Mivel lassan a végére érek, ezért a molyon kértem segítséget, mit is olvassak utána. Úgyhogy most van egy hosszú lista, amin mindenki kedvence keveredik az általam érdekesnek tartott könyvekkel. A legtöbb író teljesen ismeretlen, úgyhogy majd tudok onnan szemezgetni, és már alig várom!

2. Egy könyv, amit mindenképp szeretnél elolvasni.
Többet is írtam: Sarah J. Maastől a Viharok birodalmát, ami az év egyik legjobb könyve volt. Egyszerűen imádom ezt a nőt, fantasztikusak a történetei. De nem ragozom túl, az értékelésekből szerintem kiérződik. Aztán ott van az Ég veled. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ennyire más lesz, mint az elődjei, de ez is szerelem volt első olvasásra. Jennifer Lynn Armentrouttól a Perzselő csókot írtam fel, ami szintén szuper volt, alig várom, hogy túl legyek a vizsgáimon és nekiállhassak a második részének! ♥ Végül pedig felírtam Rick Riordan nevét, nála viszont nem volt kifejezett könyv. Zseniális írónak tartom, imádom a humorát, úgyhogy teljesen mindegy, melyik könyvének állok neki. Ezeket hál' istennek, tudtam teljesíteni, bár mindegyikük a kedvenc íróim közé tartoznak, úgyhogy nem is csodálkozom. 
2019-ben szeretném elolvasni a Dermesztő érintést, az Olimposz vérét és A hajnal tornyát. Ez a három könyv került úgy a kívánságlistámra, hogy mindenképp szeretném megkapni, bár erről a család nem tudott. Úgyhogy eddig kettőt sikerült megszerezni, de biztos vagyok benne, hogy még nyár előtt mindegyikre rávetem magam.

3. Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni.
Tudom, elég sokan viszolyognak a kötelezőktől, de én a legtöbbet nagyon szerettem, így elterveztem, hogy újraolvasom őket. Nagy kedvenc volt a Pál utcai fiúk és a Tartuffe, szóval tavaly ezeket terveztem. Sajnos csak Molnár Ferenc könyvére volt időm, de remélem, jövőre tudom pótolni Molière-ét is. Most így hirtelen nem jut eszembe semmi, amit jövőre mindenképpen szeretnék elolvasni. Persze sok cím futott át az agyamon, de egy sem hozott lázba.

4. Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni.
Még csak most fogok az újraolvasási projekt végére, úgyhogy úgy istenigazán semmit. De vannak bizonyos kedvencek, amiket egyszerűen imádok, és ha rossz a kedvem, vagy egyszerűen csak nem akarok nekiállni tanulni, gyakran kapom magam azon, hogy leveszem a polcról valamelyik könyvet, és a kedvenc részeimet újraolvasom. Mindig ad egy plusz löketet, és könnyebb nekiállni bárminek is.

5. Egy könyv, ami ezer éve várólistás, és idén el akarod olvasni végre.
Nincsen várólistám, egyedül a kedvenc íróim könyveit akarom minél hamarabb a polcomon tudni. De azon kívül általában szeretem valakitől beszerezni a könyvet, elolvasni, és ha valóban jó, csak akkor megvenni.

6. Egy jó vastag könyv, amit beterveztél.
Anno a Viharok birodalma és a Hajnalhasadás volt, amit felírtam. Az előbbit sikerült is kiolvasnom, viszont idén lemaradtam olvasás terén, és nem sikerült minden tervezett könyvet elolvasni. A Twilight Sagaból csak az Alkonyatot volt időm befejezni, úgyhogy a Hajnalhasadás jövő évre marad.
De jövőre ott van még A hajnal tornya, meg az Olimposz vére sem egy vékony darab. 2020-ig vannak kihívásra jelentkezéseim, és azok a könyvek nem olyan hú de vastagok, úgyhogy szerintem marad ez a két könyv.

7. Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél.
Húú, nagyon sok van. Cassandra Clare-től már majdnem mindent olvastam, de a Végzet Ereklyéit nagy ívben elkerültem. Viszont egy kihívásnak köszönhetően most már muszáj rávennem magam az olvasásra, meglátjuk. Gena Showalternek van egy fantasztikus sorozata, az Alvilág urai, amit már kétszer olvastam, de egyszerűen letehetetlen, és mire a végére értem, az eleje már nem volt meg olyan frissen a fejemben, úgyhogy muszáj lesz újraolvasnom. Arról nem is beszélve, hogy folytatták a sorozat fordítását, és a 7-8. részt megkaptam karácsonyra, illetve szülinapra, úgyhogy... ♥ Jennifer Lynn Armentrout termékeny író, és folyamatosan fordítják a műveit, biztos, hogy lesz mit olvasnom tőle. Leiner Laura hamarosan végez az Iskolák versenye trilógiával, és biztos isten, hogy az elsők között veszem meg azt is. Rick Riordannek pedig végre megvan az összes könyve, úgyhogy a hiányzóakat mindenképp szeretném elolvasni. És ott van Sarah J. Maas. Már csak két rész van hátra az Üvegtrón sorozatból, de még nem vagyok készen az elszakadásra. Pont karácsonykor kaptam le a polcról az első részt, és annyira hihetetlen, hogy mennyire más volt még minden. Szóval a kedvencekből sosem elég, de nyilván másoktól is fogok majd olvasni.

8. Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén.
Abban a szerencsés vagy éppen szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy a szülinapom december 30-án van, így év végén hihetetlen mennyiségű könyvkupacot kapok. Régebben még a szünet alatt kiolvastam minimum 3-4-et, de sajnos idén változott a helyzet, és várnom kell. A legtöbbet még nem olvastam, de nagyon szeretném, úgyhogy kétlem, hogy lenne olyan, amit nyárra ne olvasnék ki. De most mondani kéne, tudom, bocsánat. Ott van a Dermesztő érintés, az Olimposz vére, a Kane krónikák, ugye az Alvilág urai 7-8.

9. Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2018-ban/2019-ben fogsz.
Az Olimposz hőseit írtam, de sajnos nem fog összejönni. A Szilvesztert tág családi körben fogjuk ünnepelni, és tekintve, hogy karácsonykor a tesóm, és unokatesóm barátnője csúnyán elvertek minket, inkább revansot vennék a társasban, mintsem még egy utolsó könyvet még gyorsan kiolvasnék. Az Alkonyatot is írtam, de mint mondtam, az egyetem miatt nem tudtam annyit olvasni, és lemaradtam a kihívásokkal, úgyhogy ezt is buktam.
Jövőre viszont ott lesz a Kane krónikák, a Végzet ereklyéi, amiket biztosan ki tudok olvasni, és nem is tudom. Jó pár sorozatot ajánlottak, szerintem lesz időm még néhányra.

10. Egy megkezdett sorozat, amit be fogsz 2018-ban/2019-ben fejezni.
A Cinder és Ellát írtam fel és a Percy Jacksont, úgyhogy nem is olyan rossz a helyzet. Az előbbit be tudtam fejezni, a Percyből pedig már csak a Görög hősök van, amit ezek szerint akkor átviszek a jövő évre. :D
Hát akkor az Olimposz hősei és az Alkonyat kapásból jöhet ide. A Lorieni krónikákat, a Tüskék és rózsák udvarát, az Iskolák versenyét is ideírhatom. Hmm, szerintem nem megyek bele jobban, mert elég sok lenne.

11. Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?
Nem igazán van tervem. Jelentkezek molyos kihívásokra, azok alapján haladok. Olyan 60 könyvet terveztem be idénre, de 2017-ben is felülmúltam magamat, úgyhogy mindegy. A moly szerint eddig 79 könyvet olvastam, viszont a Hetedik bosszúját nem akarom átvinni a következő évbe, és amúgy sincs már sok belőle, úgyhogy másolás helyett inkább leülök befejezni, és meglesz az évi 80 könyv.
Következő évre szintén ugyanez lesz a menet, bár jóval kevesebb kihívást mertem bevállalni, mint eddig. Gondolom az első félév volt a beetetés az egyetemen, hogy ez majd könnyű lesz, szóval... De azért olyan 60 könyvet jövőre is szeretnék elolvasni, éppen eleget utazok ahhoz, hogy meglegyen.

12. Bármilyen egyéb célkitűzés?
Jó lenne angolul olvasni, és tekintve, hogy negyedik félévtől másik nyelvet fogunk tanulni, a franciául való olvasás is felkerült a listára. Bár előbb meg kéne tanulni a nyelveket...

Továbbküldeni senkinek sem szeretném, akinek lehetne, szerintem már kitöltötte. Viszont ha bárki kedvet kap hozzá, ne fogja vissza magát, töltse ki nyugodtan.

Sikerekben és könyvben gazdag új évet kívánok!
Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése