2016. július 28., csütörtök

Film #2 - Fogadom

Bonjour!
Bocsánat, már tegnap ki akartam tenni, de a vihar miatt nem volt net este, így csak gépen tudtam elmenteni a bejegyzést. Rendhagyóan csütörtökön kerül ki egy szerdai bejegyzés, de nálam az ilyesmi néha megszokott.:D

Előszó
A Twice as hot című könyv bemutatása alkalmával már említettem, hogy a történetről egy film jutott eszembe. Nos, ez az. A Fogadomban is szerepet kap az emlékezetkiesés, ráadásul imádom, úgyhogy ezer örömmel néztem meg ismét a filmet! 


Leírás
"Az őrülten szerelmes ifjú házaspár, Paige és férje Leo éppen csak elkezdik élvezni közös életüket, amikor váratlan dolog történik. Egy autóbaleset következményeként az ifjú ara kómába esik, azonban miután felébred, amnéziába esik. Nagyon kevés emléke van az addigi életéről, így szerelméről sincsenek emlékképei. Leonak erősnek és kitartónak kell lennie, hogy élete párja újra belészeressen."

Szereplők
     Leo Collins - Channing Tatum [Kedvenc]
     Paige Collins - Rachel McAdams [Kedvenc]
     Jeremy - Scott Speedman
     Sonia - Jeananne Goossen [Kedvenc]
     Gwen Thornton - Jessica McNamee [Kedvenc]
     Rita Thornton - Jessica Large
     Bill Thornton - Sam Neill [Kedvenc]
     Lily - Tatiana Maslany [Kedvenc]
     Diane - Sarah Carter
     Dr. Fishman - Wendy Crewson [Kedvenc]

Értékelés
Aki látta már ezt a filmet, vagy csak hallott róla, tudhatja, hogy igaz történet alapján készült. Az elején ez meg is van említve, a végén pedig elárulnak egy-két dolgot, amivel nem tudom, hogy vagytok, de engem speciel érdekelt. Maga a film csöpögősen romantikusnak mondható, hiszen azt sulykolja, hogy a szerelem mindent legyőz. Ebben már sokan nem hisznek, és nem lenne annyi nézője ennek a filmnek, ha nem lenne igaz történet. Igazándiból nem is tudom, mit írjak itt. A szereplőkről ritkán beszélek, mert mindenkinek más miatt tetszik meg egy karakter, más a mérce, mikor utálatról van szó. Úgyhogy inkább áttérek a spoileres tartalomra!

*****

Spoileres tartalom
A baleset után kiderül, hogy Paige semmire sem emlékszik, legutolsó emlékei szerint ő még jogot tanul, a vőlegénye Jeremy és boldogan éldegél. Leora egyáltalán nem emlékszik, azt hiszi, ő az orvosa. A férfi elmagyarázza neki, hogy összeházasodta, ám a lány nem képes felfogni. Leo nem adja fel, ugyanúgy bent éjszakázik, vár a feleségére.  Közben a lány szülei is felbukkannak, akik nem is tudtak Leo létezéséről. A fiatal lány így még jobban összezavarodik, nem érti, miért nem találkozott a két családja, ha egyszer már össze is házasodtak. Paige megkéri, hogy mondjon el pár dolgot, miközben esznek, azonban továbbra sem hisz neki teljes mértékben, bizonyítékot akar. A doktornő úgy gondolja, jobb, ha visszatér Paige a szokásos életéhez, a szülei pedig azonnal haza akarják vinni magukhoz. Leo ekkor mutat meg neki egy hangüzenetet, amit még a baleset előtt küldött neki a lány, így Paige beleegyezik, hogy vele megy. Az otthonukba azonban rengeteg barát várja őket, akikre nem emlékszik, ami csak még mélyebbre taszítja a fiatal lányt. Egy idő után képes elmenni a műtermébe, Leo pedig készségesen elkíséri. Egyre stresszesebbé válik a helyzet, mikor Paige eltéved, a szüleihez megy és szinte a régi énje tér haza, akit Leo nem is ismer. Nem telik bele sok idő, a lány találkozik a régi barátaival, illetve Jeremyvel, akivel örömmel flörtöl a férje előtt. Mikor ezt elmeséli a férfi a barátjának, ő azt tanácsolja, próbáljon meg olyan dolgokat, amiket Paige mellette tapasztalt, amiket szeretett. Azonban a lány semmire nem emlékezett, megijesztették az ismeretlen dolgok. Nem sokkal később a szüleihez költözik, segíti a testvérét az esküvőben. Az előbulira persze meg van hívva Leo is, aki újra vissza akarja szerezni Paige-et és elhívja randizni. Olyan helyekre viszi, ahol már jártak, a lány pedig kezd ismét beleszeretni. Az esküvőn a férj és az ex összeszólalkozik, Leo behúz egyet annak az idiótának, ezzel megpecsételve a szakítást. Leo és Paige elválnak, a lány elkezdi újra az egyetemet, illetve Jeremyvel is randizgat. Aztán véletlenül találkozik a lány a régi legjobb barátnőjével, megtudja, miért hagyta el a családját. Beszél Leoval erről, később elhagyja az exét, otthagyja ismét a sulit és beiratkozik a képzőművészetire. Megszakította ugyan a kapcsolatot Leoval, egy idő után mégis találkoznak és elindulnak egy újabb randira. Így ér véget a film, és kiderül, hogy az igazi Paige sosem nyerte vissza az emlékeit, de újra beleszeretett a férfiba és két gyerekük született.

Remélem tetszett a bejegyzés,
xo Peetagey Smile

2 megjegyzés:

  1. Érdekes témát dolgoz fel a film, s mikor a végén - merthogy volt már hozzá szerencsém - rájöttem, megtudtam, hogy igaz történet alapján íródott, ami persze kicsit más sztori, akkor azért el is gondolkodtatott.
    Milyen érzés lehet kétszer ugyanabba a férfibe beleszeretni... őket tényleg egymásnak teremthették, ha még ez sem állhatott közéjük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeeen! Annyira szeretem az ilyen 'meséket', ami az igaz szerelemről szól! Melyik kislány nem hitt kiskorában abban, hogy amint felnő, jön a herceg és semmi sem választja el őket? *.* Ők megtalálták egymást! :3

      Törlés