2016. augusztus 19., péntek

Sorozat #3 - Doctor Who [1. évad]

Bonjour!
Az előző bejegyzésben említettem, hogy még készülök egy sorozatról szólóval. Nos, itt van! 

Előszó
A sorozatot már évekkel ezelőtt elkezdtem, most pedig ezer örömmel néztem végig újra! Sajnos most is nekem kellett felvenni az "előzetest", mivel nem találtam a neten. Ez az első részből van, hiszen abban az elsőre fontosnak tűnő infókat meg is kapjuk, mint például ki az a Doctor vagy épp, mi az a Tardis. Tudom, nem a legjobb minőség, nézzétek el, 2005-ben kezdődött/folytatódott.

Általános tudnivalók
"Rose Tyler, a csinos fiatal lány egy londoni áruházban dolgozik. Egy napon véres, megmagyarázhatatlan események tanúja lesz, és veszélybe kerül az ő élete is. Azonban felbukkan egy rejtélyes férfi, aki magát nemes egyszerűséggel Doktornak nevezi, és aki nem csak őt menti meg... Rose rövid időn belül egy lázas és mozgalmas csata közepén találja magát, ahol a tét nem más, mint a Föld és az emberiség megmentése. A lány hamar rájön, hogy új barátja még annál is különösebb, mint ahogy ő gondolta. A Doktor ugyanis képes utazni térben és időben, hogy felvegye a harcot az ellenséggel. Amennyiben Rose vele tart, tanúja lehet a Föld jövőbeni pusztulásának, találkozhat Charles Dickens-szel a múltban és szembesülhet olyan eseményekkel, amelyeket előtte lehetetlennek hitt. Csupán egy dolog biztos: ez az utazás egy életen át tart."
Muszáj még beszélnem róla egy kicsit! A sorozat eredetileg 1963-ban kezdődött, ezt egy külön sorozatnak tekintjük, habár a 2005-ben kezdődő Doctor Who a folytatása. Azért mondom mindig angolul a nevét, mert a Ki vagy, doki? szerintem egyáltalán nem passzol a történethez, illetve a későbbi évadok során többször is úgy érthető a cselekmény, ha az angol verziót használjuk. Majd megértitek. Az annyit említett Doctor egy idő lord, pontosabban az utolsó. Ebbe most nem mennék bele, majd ha eljön az ideje, akkor kell megtudnotok. Tehát az idő lordoknak mindig van egy 'társuk', a Tardis, ami egy térben és időben szállító szerkezet. Óóó igen, amit tudni kell: az idő lordok képesek regenerálódni, szóval a régi évadban volt nyolc Doki, plusz az időháborús, az új sorozatban pedig négy; összesen tizenhárman vannak, hiszen az új sorozatba tovább vitték a számolást!

Szereplők
     Doctor - Christopher Eccleston
     Rose Tyler - Billie Piper
     Jackie Tyler - Camille Coduri
     Mickey Smith - Noel Clarke
     Jack Harkness - John Barrowman [Kedvenc]

Az évad összegezve
Ezt az évadot amolyan bevezetőnek nevezném. Az elején még nem volt olyan izgalmas, azonban a vége felé egyre több jó rész következett. A Doctor Who tipikusan az a sorozat, aminek ha nem nézed meg a különkiadásait, nem fogod érteni minden pillanatát. Így tehát, ha látjátok, hogy van egy nulladik rész, ami általában karácsonyi, akkor tessék megnézni! A szereplők között nekem csak egy nagy kedvencem volt, Jack, majd meglátjátok! Aaannnyira szerethető karakter, és simán feláldozná magát a többiekért. Mivel tizenhárom Doctor van, ezért én a színészek nevét mondom mindig. Tehát Christopher is nagyon jól játssza a karakterét, de nekem a következő a kedvencem, David Tannent! Még nem kezdem el fényezni, és igyekszem a későbbi bejegyzésekben sem megtenni, hogy a sorozatról olvashassatok. A többi karakter számomra ebben az évadban még idegesítő volt, Jackie-t és Mickeyt csak a következő évadban szeretem meg, míg Rose-t csak az 50. évfordulós különkiadásban. De azt nehogy megnézzétek, mert időrendileg a Matt Smithes Dokinál jön, abból is a második fázisból. Bonyolult, úgyhogy csak bízzatok bennem! Igazándiból a sorozatról nem nagyon tudok mást mondani, mivel különálló részek vannak, semmi olyan cselekményszál nincs, ami ettől független lenne. Persze később majd lesz, de addig is, jó filmnézést!

Spoileres tartalom
Ebben az évadban nincs olyan, amit ide kéne írnom, mivel ez bevezető évad inkább. Igen, ismételtem magam, de kibírtam, hogy ne töröljem ki! :3

 *****

Részek
     - 1. rész: A próbababák támadása
     - 2. rész: Amikor vége lett a világnak [Kedvenc]
     - 3. rész: Testrablók [Kedvenc]
     - 4. rész: A londoni ufó (Első rész)
     - 5. rész: A III. világháború (Második rész)
     - 6. rész: Az ősellenség
     - 7. rész: A nagy játszma [Kedvenc]
     - 8. rész: Apák napja [Kedvenc]
     - 9. rész: Bomba meglepetés [Kedvenc]
     - 10. rész: A mutáns gázálarcosok támadása (Első rész) [Kedvenc]
     - 11. rész: A nagy durranás (Második rész)
     - 12. rész: Valóságsokk (Első rész) [Kedvenc]
     - 13. rész: Csata után találkozunk (Második rész) [Kedvenc]

Mindenképp ajánlom,
xo Peetagey Smile

4 megjegyzés:

 1. Olyan furcsa volt az előzetesben látni Christophert, meg Rose-t, meg ahj... azt várom, hogy a negyedik évad ajánlójához érj, tudos, miért ;) :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is furcsa volt, hogy belenéztem az elsőbe, annyira hozzászoktam már Davidhez és Matthez! Még Peter is új, pedig már régóta 'figyelem'.
   Igen, azt hiszem, sejtem.:D :3

   Törlés
 2. Kedves Peetagey Smile!
  Remélem megkapod ezt az üzenetet és el is olvasod. Arra szeretnélek kérni, hogy nézz be a blogomra és olvasd is el az egészet. Nagyon örülnék neki, ha eljutna ez a történetem sok emberhez. :) Még eléggé kezdő blogoló vagyok, szóval bocsi azért ha az elején még nagyon uncsi a történet, de még nem nagyon tudott kibontakozni. Azért remélem elolvasod és tetszeni fog.
  Miss Alison**
  Blogom: www.belnaploja.blogspot.hu

  UI.: vagy esetleg egy cserében is benne lennél? válaszolj a blogomnál :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt már megbeszéltük a másik blogon és majd keresni foglak a kérdésekkel, ha hozzád érek:D

   Törlés