2018. augusztus 1., szerda

Cassandra Clare - Az elveszett Herondale

Sziasztok! 
Most kihagyjuk a szokásos gyors monológot, mert túl sok a rész.

Előszó
Herondale miatt reménykedtem, hogy szerencsém lesz egy Willhez hasonló félistenhez, de sajnos csalódnom kellett. Nem bántam volna, ha nem csak a címben szerepel ez a vezetéknév.


Író: Cassandra Clare
Magyar cím: Az elveszett Herondale (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 2.)
Eredeti cím: The Lost Herondale (Tales from the Shadowhunter Academy 2.)

Fülszöveg
"A legszörnyűbb bűn, amit egy árnyvadász elkövethet az, ha cserben hagyja a társait. A XIX. század elején Tobias Herondale megszökött egy csatából, és hagyta meghalni a többi árnyvadászt. Bűnéért halálra ítélték, azonban soha többé nem tért haza, így a Klávé a felesége életét vette el az övé helyett. Simon és a többi diák elborzad a barbár tettről szóló történet hallatán, főleg, miután kiderül, hogy gyermeket várt volt. De lehetséges-e, hogy a gyermek életben maradt? Talán ma is él egy elveszett Herondale valahol a világban?"

Információk
 - Barátság
 - Kapcsolatok
 - Új kihívás
 - Irány a mély víz
 - Egy történet kezdete


Borító
*Az összesnél ugyanez van*
Nagyon tetszik, hogy egy egységes kép van részekre szedve. Ahogy láttam, eredeti nyelven ki van adva egy kötetben az összes rész, ami szerintem elég logikus, sokkal praktikusabb, mint egyesével kiadni. Persze gondolom a pénz miatt van így, de az a sok fa! Szóval tök jó, hogy külön van vagdosva a kép, de összerakni elég nehézkes a tíz darabot, ebből a szempontból nem tetszik annyira ez a dolog.

Történet
Először is kezdjük a fülszöveggel. Milyen baromság ez? Most komolyan, Tobias bűnéért miért más ember haljon meg? Teljesen logikátlan? Jöhetnénk azzal, hogy ez így nagyobb büntetés volt a férfi számára, de könyörgöm! Nézzük már a nő szemszögét. A Klávé, akik elvileg a jók, képesek megölni egy ártatlant, csak mert a párja hibázott? Milyen ostoba logika ez? Amikor megláttam, hogy a Budapesti Intézet, meg magyar ember, tök megörültem. Aztán már undorodtam attól az embertől. Miért kell másokat lenézni? És miért kell a törvényeket betartani, mikor nyilvánvalóan rosszak. Annyira előítéletesek, nagyképűek, de furcsa mód, amikor szükség van egy mondén vagy egy alvilági segítségére, hirtelen jó lesz az az ember. És hogy demonstrálják a hatalmukat, ártatlanokat bántanak, miközben verik a nyálukat, hogy ők megakadályozzák a sok rosszat? Ugyan már! Már akkor nevetséges és borzalmas volt Tobias története, amikor először mesélték el. De amikor Catarina? Csak kiderült, hogy még undorítóbbak az árnyvadászok. Tudom, a legtöbben imádják őket, de komolyan, hogy lehet ilyen embereket szeretni? Nem mondom, hogy nincsenek jók, hiszen nyilván vannak. De akik a másik kategóriába tartoznak, azok ugyanazt érdemelnék, amit tettek. Ebben a történetben ugyanazok a szereplők, viszont Julie-t egy egészen kicsit megkedveltem. Az, amit mesélt, az borzalmas, és sajnálom, hogy át kellett mindezen mennie. Éppen ezért nem értem, miért ilyen ellenséges. Clary látogatása pedig érdekes volt, egy kicsit színesebbé tette Simon személyiségét. És bár jó volt a történet, olvastatta magát, azért kicsit csalódott vagyok. Arra számítottam, hogy akkor lesz valami keresés, vagy legalábbis egy terv, hogy akkor most mihez fognak kezdeni. De nem, természetesen csak fel lett vezetve a történet, és hoppon maradt az olvasó. Élveztem ettől függetlenül, viszont vágyom már egy kis akcióra. Elég rövid lett egy a bejegyzés, bocsánat. Maga a történet is rövid, és nem akarom az egészet kivesézni, úgyhogy ezzel most búcsúzom is.
Idézetek
"Nem is olyan régen Simon Lewisnak még meggyőződése volt, hogy a testnevelő tanárok egytől egyig démonok, akik valamelyik pokoli dimenzióból szöktek meg, és a koordinálatlan mozgású diákok gyötrelmeiből táplálkoznak."

"Catarina mormogott magában valamit, amiről Simon erősen remélte, hogy átok."

"Soha ne engedd, hogy mások határozzák meg, ki lesz belőled."

Remélem, tetszett a bejegyzés,
Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése