2018. augusztus 1., szerda

Cassandra Clare - Örök éjre szánva

Sziasztok! 
Most kihagyjuk a szokásos gyors monológot, mert túl sok a rész.

Előszó
Na ezt a részt határozottan vártam! Nagyon kíváncsivá tett a kis boszorkánymester, és azonnal tudni akartam, mi van az ügy hátterében.


Író: Cassandra Clare
Magyar cím: Örök éjre szánva (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 9.)
Eredeti cím: Born to Endless Night (Tales from the Shadowhunter Academy 9.)

Fülszöveg
"Simon az Akadémia többi diákjához és tanárához hasonlóan megdöbben, amikor egy kék bőrű boszorkánymester gyereket találnak az Akadémia lépcsőjén. A gyereket átadják az éppen óraadó tanárként az iskolában dolgozó Magnus Bane-nek, akinek nincs más választása, mint hogy hazavigye… természetesen élete párjához."

Információk
 - Boszorkánymester baba
 - Családalapítás
 - Érzelmek
 - Család
 - Barátságok


Borító
*Az összesnél ugyanez van*
Nagyon tetszik, hogy egy egységes kép van részekre szedve. Ahogy láttam, eredeti nyelven ki van adva egy kötetben az összes rész, ami szerintem elég logikus, sokkal praktikusabb, mint egyesével kiadni. Persze gondolom a pénz miatt van így, de az a sok fa! Szóval tök jó, hogy külön van vagdosva a kép, de összerakni elég nehézkes a tíz darabot, ebből a szempontból nem tetszik annyira ez a dolog.

Történet
Szerintem ha a fülszövegben nincs benne a baba, sokkal nagyobbat ütött volna. Persze így is érdekes volt, de úgy mégiscsak más. Viszont tetszett, hogy a gyerekek találták meg, és ahogyan George viselkedett a boszorkánymester poronttyal. Ami meglepett, hogy Alec akarta a kicsit megtartani és nem Magnus. Teljesen abban a hitben voltam, hogy akkor majd Bane odalesz az ötletért, hiszen már mióta él, nyilván akart családot. Na meg ő is az, ami, szóval tök logikus lenne. Alec pedig még fiatal, így érdekes volt, hogy ő kezdeményezett. A családja pedig! Nagyon vicces volt, ahogyan mindannyian magukénak akarták a kicsit és ahogy mindenki bevetette magát a munkába. A buli is tetszett, olyan volt, mint egy babaköszöntő. Kicsit gyanús is, hogy ilyen vidám részt írt Cassandra, ez az utolsó rész előtt nagyon, nagyon bűzlik. A mindenki boldog és kezd rendeződni az életünkben mindig közbejön valami, úgyhogy már előre rettegek, hogy mi az. Bár kétlem, hogy Clare kinyírná Simont. Nem mondom, hogy nagy karakter, de már boldogok Isabelle-lel, ráadásul változást akar. Tényleg egy élvezetes, jó rész volt ez, főleg a sok szereplő miatt. Ha nincsenek benne annyian, akkor könnyebben ellaposodik számomra, ami furcsa, mert egyedül itt volt eddig problémám ezzel.
Idézetek
"A mosogatóban egy döglött egér hevert. Talán így kívánta őket fogadni valaki. Talán egyszerűen ajándéknak szánták."

"Magnus úgy érezte, ő lehet az első boszorkánymester az írott történelemben, aki szívinfarktust kap."

"Hirtelen egy talán ha tizenöt évesnek látszó latin lány parancsoló, érces hangja ütötte meg a fülét. A lányon első pillantásra látszott, hogy mondén.
És még valamit rögvest meg lehetett állapítani róla: akár felemelkedik, akár nem, pár éven belül szörnyűséges sárkány lesz belőle."

Remélem, tetszett a bejegyzés,
Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése