2018. augusztus 1., szerda

Cassandra Clare - A Whitechapel réme

Sziasztok! 
Most kihagyjuk a szokásos gyors monológot, mert túl sok a rész.

Előszó
És igen! Végre valahára egy rész, amiben visszatérnek a XIX. században megismert árnyvadászaink! ♥


Író: Cassandra Clare
Magyar cím: A Whitechapel réme (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 3.)
Eredeti cím: The Whitechapel Fiend (Tales from the Shadowhunter Academy 3.)

Fülszöveg
"Hasfelmetsző Jack London utcáin garázdálkodik, és csak az árnyvadászok tudják megállítani. Az Árnyvadász Akadémián játszódó harmadik történetben Simon megtudja, mi az igazság a XIX. századi Londont rettegésben tartó sorozatgyilkossal kapcsolatban: Hasfelmetsző Jacket Will Herondale és Viktória korabeli árnyvadász társai állították meg."

Információk
 - Két század eseményei párhuzamosan
 - Pokoli Szerkezetek szereplői
 - Barátság
 - Kapcsolatok
 - Tanulás


Borító
*Az összesnél ugyanez van*
Nagyon tetszik, hogy egy egységes kép van részekre szedve. Ahogy láttam, eredeti nyelven ki van adva egy kötetben az összes rész, ami szerintem elég logikus, sokkal praktikusabb, mint egyesével kiadni. Persze gondolom a pénz miatt van így, de az a sok fa! Szóval tök jó, hogy külön van vagdosva a kép, de összerakni elég nehézkes a tíz darabot, ebből a szempontból nem tetszik annyira ez a dolog.

Történet
Az előző részekben már felbukkantak a Végzet Ereklyéi szereplői, és folytatva ez a szokást, ezúttal Jace-en volt a sor. Ráadásul Tessa is felbukkant, ami két okból volt jó. Egy, így Jace megtudhatott rengeteg mindent a Herondale-ekről. Kettő, az ég szerelmére hát maga Tessa! Imádom azt a lányt, és egyszerűen nem tudok sem vele, sem a világával betelni! Úgyhogy oda meg vissza voltam, mikor visszautaztatott mindenkit az időben, és elmesélt egy történetet! Hihetetlenül szeretem a Pokoli Szerkezetekből ismert karaktereket és pocsék érzés volt kilépni a világukból. Szóval mikor elkezdtek megjelenni ennek a sorozatnak a részei, és megtudtam, hogy némelyikben felbukkannak Willék, nem is volt kérdés, hogy egyszer elolvasom. Izgalmas és érdekes volt látni a pimasz kölykökből lett felnőtteket, akik már családot alapítottak. Persze megmaradt a bájos énjük, és egy élmény volt olvasni a nyomozásukat. Nagyon tetszett, hogy Hasfelmetsző Jack egy démon, na meg azt az egész helyzetet, amit kihoztak belőle. Azt viszont sajnáltam, hogy Charlotték, illetve Sophie-ék nem voltak benne. Annyira örültem volna, ha egy kicsit az ő életüket is tovább követhettük volna! Persze már az is fantasztikus volt, hogy Jessamine és Jem is szerves része volt a történetnek, de mégiscsak kevés! Te jó ég, nyűgösebb vagyok, mint bármelyik gyerek ebből a könyvből! Ami pedig külön tetszett, hogy Tessa kiállt a mondénok mellett. Persze nem sokat ér a szava, hiszen ő is alvilági, de minél többen gondolkodnak így, annál jobbá válik a világuk. És bár Tessa lenyűgözte a diákokat, azért lássuk be, esélye sem volt Jace mellett. Kedves srácnak tűnik ebből a könyvből, de a sorozat és a film alapján egy idegesítő gyereknek. Úgyhogy ha végre valahára ráveszem magam a Végzet Ereklyéire, remélhetőleg végre dönteni is tudok. Visszatérve, mindenki el volt ájulva tőle, ami egy kicsit frusztráló volt. Nyilván megvolt az okuk, de azért na. Igazából jó volt ez a történet, csak piszkosul rövidnek éreztem. Képes lettem volna tovább olvasni. Sajnálom, hogy ilyen rövid lett ez a bejegyzés, de hát maga a történet sem valami hosszú, a szereplőkről meg nem beszélhetek állandóan...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqQzHHX5Fwl_4R8amL6nBZ3qcnv3y5OIB1I5PzFaaJ8c3CmUloSNJ2lGAUELiMwIyoo7krgaxYW0hCJiAMlhjDC34lkW-dPoM1sI5tKf4keDkHIaNvdx_UAwP5nS376jgWVfXLka98dn4/s1600/5+csillag.png
Idézetek
"– Nézd, milyen ügyesen tartja!
A kétéves James Herondale valóban ügyesen tartotta a tőrt. Aztán beledöfte a kanapén heverő párnába, tollakkal terítve be a szobát.
– Kacsák! – mondta a tollakra mutatva."

" – Kanál! – kiáltotta James, majd Gábriel bácsihoz szaladt, és combon döfte vele. Gábriel szeretettel túrt bele támadója hajába.
– Olyan jó fiú vagy – mondta. – Időnként elgondolkodom rajta, hogyan lehet Will az apád.
– Kanál – szólt James, és Gábriel combjának dőlt.
– Ne, Jamie! – tiltakozott Will. – Nagy tekintélyű édesapád méltóságára törtek! Támadj, támadj!"

"Nos, ez ám a zűrös kapcsolat. Ehhez képest egy kis emlékezetkiesés meg a vámpírként töltött idő szinte apróságnak tűnt."

Remélem, tetszett a bejegyzés,
Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése