2018. augusztus 1., szerda

Cassandra Clare - Keserű szájíz

Sziasztok! 
Most kihagyjuk a szokásos gyors monológot, mert túl sok a rész.

Előszó
Egy kicsit túlzásnak érzem, hogy elrablást említenek a fülszövegben, tekintve, hogy Simon lényegében tudatosan cselekedett. Viszont sokkal jobb volt a történet, mint amire számítottam!


Író: Cassandra Clare
Magyar cím: Keserű szájíz (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 7.)
Eredeti cím: Bitter of Tongue (Tales from the Shadowhunter Academy 7.)

Fülszöveg
"Miután Simont elrabolják a tündérek (hogy miért rabolja el mindig valaki?), gyorsan szövetségeset köt a Dark Artifices egyik főszereplőjével, Mark Blackthornnal, aki a Vadűzéssel tölti a napjait arra várva, hogy az árnyvadászok kiszabadítsák, és hazamehessen a testvéreihez."

Információk
 - Tündérek
 - Változás
 - Esküvő
 - Család
 - Barátság
 - Nehéz sors


Borító
*Az összesnél ugyanez van*
Nagyon tetszik, hogy egy egységes kép van részekre szedve. Ahogy láttam, eredeti nyelven ki van adva egy kötetben az összes rész, ami szerintem elég logikus, sokkal praktikusabb, mint egyesével kiadni. Persze gondolom a pénz miatt van így, de az a sok fa! Szóval tök jó, hogy külön van vagdosva a kép, de összerakni elég nehézkes a tíz darabot, ebből a szempontból nem tetszik annyira ez a dolog.

Történet
Olyan szörnyű volt ez a történet! Már az előző bejegyzésekben is szidtam a Klávét, itt viszont még inkább elkeserítettek. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy tehették ezt Markkal. Egy rendes, jóravaló srác, akinek a családja a legfontosabb, és hiába árulták el az árnyvadászok, még mindig hűséges hozzájuk. Pedig meg sem érdemlik. De térjünk rá Simonra, aki megint nagyot alkotott. A másodévesek közül a legjobbak megint terepre mentek, ezúttal George volt a főnök. Mint kiderült, ez egy elég rossz ötlet volt, a fiú nem igazán látta át jól a helyzetet. Így történhetett meg az, ami. Becsülöm Simont azért, amit tett, de lássuk be, mivel főszereplő, neki kellett a tündérek közé kerülnie. Viszont ott is voltak meglepő fordulatok, és bár némelyik tündér tényleg rossz, egyszerűen nem tudom utálni őket. A Mark és Helen félék miatt. Úgyhogy imádtam, hogy végül kiszabadult Simon, és azt is, ahogyan kiosztotta a társait. Mert igenis változtatni kell a mostani helyzeten. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog tenni a srác, mert lássuk be, egy idő után unalmas lesz, ha csak a szája jár. Azonban muszáj kitérnek az esküvőre, ami egy kicsit rövid volt, de azért összeszorult a szívem tőle. Nevetséges, hogy a Klávé ostoba döntése miatt egy gyereknek kell gondoskodnia a kisebbekről, és nem lehet Julian mellett a két testvére, akik segíthetnének. Egy család, amit az árnyvadászok próbálnak szétzilálni, mégis kitartanak, és harcolnak. Remélem, hogy jobb sorsuk lesz, mint amilyen most van, mert jobban érdemelnek. Őszintén, nem is tudom, mit mondjak még. Szerettem a maga szomorú oldalával együtt. Még idézetet sem tudtam egy idő után választani, mert folyton csak újabb keserűség jött velem szembe.
Idézetek
"– Jó reggelt, Simon! Láttam egy patkányt a fürdőben, de éppen szunyókált, úgyhogy nem zargattuk egymást."

Remélem, tetszett a bejegyzés,
Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése