2018. augusztus 1., szerda

Cassandra Clare - Tűzpróba

Sziasztok! 
Most kihagyjuk a szokásos gyors monológot, mert túl sok a rész.

Előszó
Így hirtelen nem nyűgözött le a történet, remélem, olvasás után majd mást mondok.


Író: Cassandra Clare
Magyar cím: Tűzpróba (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 8.)
Eredeti cím: The Fiery Trial (Tales from the Shadowhunter Academy 8.)

Fülszöveg
"Emma Carstairs és Julian Blackthorn parabataiok lesznek. Simon és Clary tanúként vesznek részt a szertartáson, hogy láthassák, hogyan jön létre a kötelék, mielőtt ők maguk is parabatiokká válnak rögtön azután, hogy Simon végez az Akadémián – és mert Emma felkérte Claryt. A szertartás azonban váratlan fordulatokat tartogat."

Információk
 - Parabataiok
 - Megpróbáltatások
 - Barátságok
 - Kapcsolatok


Borító
*Az összesnél ugyanez van*
Nagyon tetszik, hogy egy egységes kép van részekre szedve. Ahogy láttam, eredeti nyelven ki van adva egy kötetben az összes rész, ami szerintem elég logikus, sokkal praktikusabb, mint egyesével kiadni. Persze gondolom a pénz miatt van így, de az a sok fa! Szóval tök jó, hogy külön van vagdosva a kép, de összerakni elég nehézkes a tíz darabot, ebből a szempontból nem tetszik annyira ez a dolog.

Történet
Azt hiszem, le lettem nyűgözve. Emma és Julien nem igazán szimpatikus, nem volt idő megismerni őket, és soha nem is éreztem késztetést, hogy elolvassam a Gonosz fortélyokat. Úgyhogy kételkedtem abban, hogy tetszeni fog ez a rész, de szerencsére nem így lett. Kellemes meglepetés volt, hogy Magnus és Jem is felbukkant, ráadásul az iskola falai között is volt egy kis váratlan fordulat. Viszont ami nagyon tetszett, hogy végre valami újat olvashattunk. Nem csak az Akadémia mindennapjairól, hanem valami varázslatos is történt, ami már hiányzott. Mert persze, jó így olvasni, hogy kivel mi történik és szeretem, hogy elmerülünk egy-egy újabb kisebb jelenetben. De valami kalandra vágytam, és ebben a részben ezt meg is kaphattuk! Na meg mégiscsak jobb felvezetése volt ez a parabataiságnak, mint hogy egyszerűen csak durr bele, és csináljuk. Igazából nem is tudom, mit mondhatnék erről a részről. Igen, volt történés, de ha az ember elolvassa, akkor utána rájön, hogy igazából alig. És arról se nagyon érdemes beszélni. Szóval tekintve, hogy ez is ilyen rövid lett, és úgyis egybe kerül ki az összes értékelés, amit erről a sorozatról írtam, be is fejezem. Egyben legalább többnek hat, és amúgy is vár a kilencedik rész.
Idézetek
"A mai étel valamiféle ragunak tűnt, de mintha kenyér is lett volna benne. Meg paprika. Meg valami piros.
Valaki ragut csinált egy pizzából."

"Miközben beszélt, a lappangó veszedelem – az Akadémia szakácsainak csapata – behozott egy jókora, nem éppen szabályos tortát."

Remélem, tetszett a bejegyzés,
Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése